23 augusti 2020
16:00

IFK Västerås FK P06 Lag Vit

Referat: Romfartuna GIF Västerås P06/07 - IFK Västerås FK...

Idag mötte vi Romfartuna på Ängen som idag var extra blåsig. Innan matchen pratatde vi om att Romfa är snabba och duktiga på att spela djupledsbollar och genomskärare bakom backlinjen och att vi måste hålla linjen och hjälpa varandra i försvaret. Vi pratade även om att det är extra viktigt att hålla bollen efter marken då vinden skulle ta tag i höjdbollarna.

Vi började matchen på lite ovana platser för några av killarna men efterhand så bytte vi tillbaka till mer trygga platser. Första halvleken var böljande fram och tillbaka där Romfa gick til ledning i halvlek.

I periodpausen pratade vi om att skärpa upp spelet och vi började lägga högre press vilket gav utdelning och vi gick upp till 4-2 ledning med glimtar av det fina passningsspelet vi hade i våras. Sen kom en kollaps där vi antingen slappnade av eller om konditionen började ta slut och Romfa gjorde 3 snabba mål i slutet av halvleken och den slutade 5-4.

I sista perioden var många killar trötta och vi hittade inte tillbaka tll spelet med hög press utan vi började slå passningar utan adress och Romfa fick spela runt på mitten och lägga djupledsbollar och genomskärare bakom vår backlinje och vi föll för långt ner och upphävde offsiden som Romfa utnyttjade effektivt och matchen slutade 8-5.